Drepturi egale la locul de muncă pentru cetățenii români din Germania

Drepturi egale la locul de muncă pentru cetățenii români din Germania

Nu acceptați discriminarea la locul de muncă!

USR Germania vă ajută să vă cunoașteți drepturile și cum să acționați dacă ați fost neîndreptățit.

Cetățenii români relocați în Germania beneficiază de aceleași drepturi la locul de muncă și au aceleași drepturi ca și colegii lor localnici în ceea ce privește prestațiile sociale, drepturile de muncă și accesul la serviciile publice de ocupare a forței de muncă.

Aveți dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește:
⦁ Recrutarea;
⦁ Condițiile de muncă;
⦁ Promovarea;
⦁ Remunerarea;
⦁ Accesul la formare profesională;
⦁ Pensiile ocupaționale;
⦁ Concedierea.

Discriminarea la locul de muncă este interzisă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Dacă vă considerați discriminat la locul de muncă, puteți sesiza un organism național de promovare a egalității. Unele dintre acestea pot să vă ofere informații utile cu privire la situația dumneavoastră, în timp ce altele vă pot ajuta să redactați și să depuneți o plângere. De asemenea, acestea pot, cu acordul dumneavoastră, să vă reprezinte în fața instanțelor competente.

Un ONG sau un avocat vă pot ajutor și consilia. În funcţie de discriminarea la care ați fost supus veți putea primi ajutor şi din partea serviciilor de asistenţă ale Uniunea Europeană.

Totodată, dacă faceți parte din categoria persoanelor cu dizabilități și aveți nevoie de anumite schimbări la locul de muncă pentru a putea munci într-un cadru optim, puteți solicita angajatorului să ia măsuri pentru a vă crea condițiile necesare.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *