Ramona Balint este noua președintă a filialei USR Italia!

Ramona Balint este noua președintă a filialei USR Italia!

Alegerile din USR Italia s-au încheiat. Membrii filialei și-au pus încrederea în Ramona Balint pentru a conduce filiala începând cu anul electoral 2024.

Noua președintă a filialei este cercetătoare științifică și doctor în inginerie chimică. Originară din Iași, locuiește în Torino, unde și-a completat studiile doctorale și post-doctorale.

Ramona consideră Italia „o țară în care voluntariatul face parte din cultură.” De altfel, ca voluntar, ea a organizat evenimente de fundraising și misiuni în Africa, activități alături de tineri migranți salvați din mare sau pentru copiii rromi din ghetto-ul de la Torino, precum și servicii de transport sau prim-ajutor pe ambulanță.

„Am fost martoră, pe de o parte, efectului sfâșietor pe care guvernările egoiste și incompetente le au asupra celor mai vulnerabili din societate, iar pe de altă parte, a binelui imens care poate răsări din generozitatea oamenilor simpli și din buna organizare.”

În USR, s-a înscris în urma protestelor din 10 august 2018, asumându-și coordonarea de campanii la nivel de Italia și de Diaspora începând din anul 2019.Ca președinte al filialei Italia, Ramona vizează contactul permanent cu comunitățile de români, precum și promovarea unui trai mai bun al românilor din Italia.

Filiala USR Italia continuă să lupte pentru o diasporă românească respectată. Ne dorim servicii consulare mai bune pentru românii din Italia, prin deschiderea unui nou consulat la Padova și posibilitatea ca buletinele să fie emise la Consulat.

1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *