Recepție USR la Bruxelles de Ziua Principatelor Unite

Recepție USR la Bruxelles de Ziua Principatelor Unite

Ziua Unirii Principatelor Române a fost un prilej pentru USR Diaspora de a sărbători România nu doar prin amintirea celor care au pus bazele statului român modern, dar și printr-un exercițiu de reflecție asupra locului pe care îl ocupăm în Europa, după 34 de ani de libertate și 17 de apartenență la Uniunea Europeană.

Alături de Vlad Botoș, liderul delegație USR din PE, Eugen Tomac, președintele PMP și europarlamentar, Iulian Lorincz, deputat pentru Diaspora, dar și de candidații USR la europarlamentare Vlad Voiculescu, Alina Gîrbea, Alina Totti și Liana Ursa, am discutat cu românii care au venit miercuri seara, la sediul Open VLD, despre cum ne raportăm la trecutul nostru, despre ce mai înseamnă – sau ar trebui să însemne – patriotismul azi, precum și despre ce fel de oameni vrem să trimitem în Parlamentul European după alegerile din iunie.

Oferta USR pentru super anul electoral 2024 este una despre construcție, și alături de PMP și Forța Dreptei vom da României un pol cu adevărat de dreapta, liberal și ancorat în realitatea că România este Europa. O alternativă reală la modelul statului corupt și în derivă al celor de la PSD sau PNL.

Lista cu care venim către români, fie că sunt în țară sau, ca și noi, plecați peste hotare, este fromată din oameni cu experiențe diverse, dar care împărtășesc dorința de a face România bine.

Chiar dacă mulți dintre noi am plecat de mulți ani din România, rădăcinile noastre rămân ferm ancorate în acel „acasă” către care tânjim oriunde ne-am afla.

Mulțumim colegilor din USR Benelux pentru efortul depus în a organiza un eveniment cu adevărat frumos, românesc și european deopotrivă, în care ne-am regăsit bucuroși la începutul unui an care va fi, fără îndoială, un test al maturității noastre ca tănără democrație.

1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *