Caravana USR pentru Dubla cetățenie: 3300 km în 35 de localități, alături de sute de români din Spania

Caravana USR pentru Dubla cetățenie: 3300 km în 35 de localități, alături de sute de români din Spania

Voluntarii USR au străbătut 3300 de kilometri de-a lungul a 8 zile în „Caravana Dublei Cetățenii” pentru a aduce în atenția românilor din Spania problema Dublei Cetățenii și importanța soluționării acesteia.

Barcelona, Lleida, Zaragoza, Tudela, Calahorra, Pamplona, Derio, Bilbao, Burgos, Santovenia de Pisuerga, Valladolid, Madrid, Valdemoro, Toledo, Ciudad Real, Córdoba, La Carlota, Montilla, Lucena, Torremolinos, Málaga, Vélez-Málaga, Motril, Torrenueva Costa, El Ejido, Roquetas de Mar, Almería, Pechina, Vera, Lorca, Murcia, San Pedro de Pinatar, Dehesa de Campoamor, Elche, Castellón de la Plana, Valencia – Mulțumim sutelor de români minunați pe care i-am întâlnit în aceste localități!

Este nedrept ca românii să fie nevoiți să renunțe la cetățenia țării în care s-au născut pentru a primi recunoașterea pe care o merită în Spania, unde reprezintă cea mai mare comunitate de muncitori străini. Este un drept pe care Spania îl oferă din 2022 cetățenilor Franței, iar România în calitate de țară membră a UE, merită să se bucure de același tratament.

Din 2021, după crearea acestui precedent, USR a adus acest subiect pe masa întâlnirilor cu oficiali spanioli, iar primele rezultate s-au văzut în noiembrie 2021 când a fost realizată o întâlnire la nivel guvernamental. USR nu s-a oprit aici și a obținut sprijinul partidului Ciudadanos în realizarea acestui demers.

Guvernul României trebuie însă pus sub presiune pentru a continua acest demers. Pentru asta avem nevoie de sprijinul vostru. Avem nevoie să semnați petiția care se poate accesa prin link-ul de mai jos:

https://petition.qomon.org/dubla-cetatenie-pentru-romanii-din-spania

Vrem să mulțumim celor care au făcut deja acest lucru și vă asigurăm că vom continua să luptăm pentru „Dubla cetățenie” în Spania și pentru un alt fel de a face politică în România.

2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *