Conferință de presă alături de Ciudadanos – Team Building Madrid.

Conferință de presă alături de Ciudadanos – Team Building Madrid.

A fost un weekend plin de evenimente USR la Madrid, unde am organizat o conferință de presă alături de Ciudadanos pe tema dublei cetățenii, dezbateri și ateliere cu membrii USR din Spania și Italia, întâlniri oficiale și, nu în ultimul rând, campanie în teren.


Alături de noi au fost Begoña Villacís, viceprimar al Madridului, și Aruca Gómez, candidata Ciudadanos la președinția Comunidad de Madrid, dar și colegii noștri Vlad Botoș, Iulian Lorincz, Radu Mihail, Oana Țoiu, Cristian Seidler. și Florin VÎRGĂ.


După întâlnirile la primăria din Alcalá de Henares și apoi la Ambasada României, am adus subiectul dublei cetățenii și în conferința comună cu Ciudadanos.
„Obținerea cetățeniei spaniole fără a renunța la cea română ar fi o recunoaștere a locului important pe care îl ocupă românii în Spania”, a subliniat Begoña Villacís.


Iulian Lorincz, președinte USR Diaspora: „Este nedrept ca românii să fie nevoiți să renunțe la cetățenia țării în care s-au născut pentru a primi recunoașterea pe care o merită în Spania, unde reprezintă cea mai mare comunitate de muncitori străini.”


Problema dublei cetățenii a fost ridicată de USR și în Parlamentul European, către Josep Borrell, șeful Afacerilor Externe la nivel european.
„USR este partidul care face ca lucrurile să se întâmple, noi luptăm zi de zi pentru interesele românilor, la nivel local prin primarii, viceprimarii, consilierii noștri locali și județeni, la nivel național și european”, a precizat liderul delegației USR la Bruxelles, Vlad Botoș.


Duminică, 23 aprilie, acțiunea s-a mutat pe teren, unde ne-am bucurat să stăm de vorbă cu românii din Torrejón de Ardoz.


Noi, USR, continuăm demersurile pentru a face din dubla cetățenie o realitate. Și continuăm să fim alături de românii noștri, oriunde ne-am afla.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *