Radu Mihail - USR Diaspora
Radu Mihail

Radu Mihail

Candidat Senat

România de astăzi este în mare parte o Românie a Diasporei. Pentru că un român din cinci trăiește și muncește în străinătate. Pentru că fiecare familie are pe cineva care este departe de casă și multe familii depind de ajutorul acelei persoane. Pentru că în fiecare sat sunt case construite de oameni care speră că se vor întoarce.
Cei plecați au demonstrat că pot să învețe, să se adapteze, să aibă succes în țările gazdă. Am petrecut mai bine de cincisprezece ani departe de ai mei și de prieteni. Am avut șansa să învăț și în România unde am devenit inginer, și în Franț̦a unde m-am specializat în dezvoltarea întreprinderilor. Am avut șansa să capăt experiență, să construiesc cu echipele mele produse și servicii noi, în organizațîi de mari dimensiuni. Am avut șansa să contribui la structurarea și buna funcționare a unor organizații și a unor ecosisteme sectoriale. Am avut șansa să comunic, să negociez, să colaborez cu reprezentanți de organizații de pe patru continente.
Am avut și șansa să am experiența reîntoarcerii în țară. O reîntoarcere cu bucuria de a fi aproape de părinți și prieteni. O reîntoarcere cu tristețea de a descoperi o Românie care era departe de a fi o Românie funcțională, cu un stat de drept șubrezit, cu o economie fără suficiente locuri de muncă bune, incapabilă să țină oamenii acasă.
Am văzut, odată cu tragedia de la Colectiv, că este nevoie de oameni care nu mai stau deoparte, care să se implice în schimbarea clasei politice. M-am oferit să ajut. Când a fost nevoie, mi-am abandonat « viața anterioară » pentru una diferită, din nou românească. Sunt mândru că timp de patru ani am contribuit la dezvoltarea unei forțe politice a oamenilor competenți și onești, capabilă să guverneze, pe care am vrut-o de la început unită: USR PLUS. Odata ales parlamentar, în Senat, am pus umărul la oprirea abuzurilor PSD, în special în materie de justiție, începând cu OUG13. Am construit o echipă și un plan concret pentru a servi nevoilor Diasporei, plan urmărit cu consecvență și cu rezultate. Împreună cu voi, cu #StopCoziLaVot am reușit să ajutăm aproape un milion de români să voteze în condiții bune. Împreună cu voi am adus vocea cetățeanului din Diaspora în prim plan și mă asigur că ea nu poate fi ignorată, prin lege. Împreună cu voi am ajutat muncitorii români în dificultate în perioada crizei.
Vreau să continui să servesc Romania și Diaspora pentru că vreau să mă asigur că experiența acumulată în ultimii patru ani în calitate de senator în Parlamentul României este exploatată la maxim de USR PLUS, pentru că sunt convins că pot continua să pun în practică ce ne-am propus pentru Diaspora, acum când avem șansa să participăm la guvernare. Putere politică adevărată, administrația în serviciul cetățeanului, o Românie funcțională unde oamenii să dorească să investească și să se întoarcă – acestea sunt puncte din programul pe care vi-l propun pentru următoarea legislatură și cu care vreau să continui să aduc rezultate, pe bune.

CV Radu Mihail

Program Politic Radu Mihail

Alți membri

Lucian Sângeorgean

Lucian Sângeorgean

Candidat Senat
Ina Georgescu

Ina Georgescu

Candidată Senat
Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Candidat Camera Deputaților
Simina Tulbure

Simina Tulbure

Candidată Camera Deputaților