Iulian Lorincz - USR Diaspora
Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Candidat Camera Deputaților

Sunt unul dintre copiii generației nevoite să plece din România pentru a-și putea construi un trai demn. Familia mea s-a mutat în Spania când aveam doar 13 ani. Acest lucru a reprezentat pentru mine, la fel ca pentru zeci de mii de copii români, șansa pe care țara mea mi-o refuza: aceea de a-mi construi o carieră din pasiunea pentru arhitectură.
Totuși, România a rămas locul meu de suflet. Am simțit mereu nevoia să păstrez vie legătura cu locul unde îmi am rădăcinile, unde am copilărit, unde am făcut primii pași și am rostit primele cuvinte.

De-a lungul timpului am văzut cu tristețe cum unele probleme s-au acutizat până la punctul în care statul roman corupt a ajuns să-și ucidă cetățenii pe care ar fi trebuit să-i protejeze. Apariția USRPLUS a fost și rămâne speranța că lucrurile se pot schimba în bine.

Sunt unul dintre fondatorii filialei USR Diaspora, fiind implicat constant și ajutând la dezvoltarea organizației. Am realizat că pot face mai multe pentru români și astfel am decis să particip la alegerile europarlamentare, fiind cel mai tânăr candidat al Alianței. A fost un prilej de a străbate Europa și de a discuta cu sute de oameni, înțelegând care sunt speranțele și greutățile lor.
Deși nu am ocupat un loc eligibil, îmi doresc să lupt în continuare pentru românii din Diaspora. Consider că în realitate acestora nu li s-a oferit niciodată cu adevărat șansa de a se întoarce acasă. Acesta este motivul pentru care îmi doresc să îi reprezint în parlamentul României, pentru a construi o țară unde să-și dorească să se întoarcă și din care să nu mai trebuiască să plece pentru a putea trăi demn.

Îmi propun în primul rând să lupt împotriva traficului de ființe umane, România fiind țara membră din care provin cele mai multe victime. Deși în vest se depune un efort consistent în această direcție, România s-a purtat de cele mai multe ori ca un aliat al infractorilor, nu al victimelor. Avem nevoie în parlament de reprezentanți care să fie dispuși să împingă acțiunile necesare pe agenda aleșilor noștri.

Doresc totodată să-mi folosesc experiența acumulată în arhitectură pentru a ajuta la implementarea unei viziuni urbane moderne și europene pentru România. Ajutând candidații USRPLUS în alegerile locale, am fost uimit să aflu câte probleme pornesc de la ignorarea unor reguli elementare prezente deja în vest și cât de mult ar ajuta la o dezvoltare durabilă un parlament care să susțină aceste mișcări.

Ultimul dar nu cel din urmă obiectiv ține de ușurarea votului pentru românii din Diaspora. Știu prin ce am trecut cu toții pentru a putea vota, cunosc programele pe care parlamentarii noștri le-au lansat în acest scop și știu că încă este mult de muncă. Românii din Diaspora trebuie să poată interacționa ușor cu statul român atât în timpul votului, cât și în afara lui. Din acest motiv îmi doresc să lupt pentru digitalizarea administrației publice și pentru votul prin corespondență, cu speranța de a vedea și votul electronic implementat în viitor.

CV Iulian Lorincz

Program Politic Iulian Lorincz

 

Alți membri

Marius Cobianu

Marius Cobianu

Candidat Senat
Simina Tulbure

Simina Tulbure

Candidată Camera Deputaților
Pamela Chiricheu

Pamela Chiricheu

Candidată Camera Deputaților
Ionuț Aionițoaei

Ionuț Aionițoaei

Candidat Camera Deputaților