Vă încurajăm să vă înregistrați din timp, pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a face acest lucru pe utima sută de metri, din cauza unor eventuale probleme tehnice.

ATENȚIE! Data limită pentru înregistrare este 15 septembrie 2019!

  Votul prin corespondență:

  Cum votezi prin corespondență

  Pasul 1: Înregistrează-te pe site-ul www.votstrainatate.ro pentru a vota prin corespondență și accesează link-ul de confirmare primit pe e-mail;

  Pasul 2: Poșta Română îți va trimite plicurile cu buletinele de vot pentru cele două tururi;

  Pasul 3: După ce primești plicul, votează și sigilează buletinul de vot conform instrucțiunilor primite;

  Pasul 4: Plicul cu opțiunea de vot:

  a) Îl trimiți în țară sau

  b) Îl trimiți/depui personal la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular (suportând costurile).

  Votul în secția de votare:

  Cum votezi prin corespondență

  Pasul 1: Înregistrează-te pe site-ul www.votstrainatate.ro și solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde te afli; 

  Pasul 2: Vorbește cu apropiații și cunoscuții tăi pentru a depăși limita de 100 de înscrieri;  

  Noua lege, cu privire la modificările aduse votului în străinătate, spune că MAE poate deschide o secție de votare într-o regiune pentru care au optat minim 100 de alegători.

  Vă încurajăm să vă înregistrați din timp, pentru a nu ajunge în imposibilitatea de a face acest lucru pe utima sută de metri, din cauza unor eventuale probleme tehnice.

  Votul prin corespondență este cea mai simplă și mai puțin costisitoare metodă prin care vă puteți exercita dreptul la vot, fără a vă deplasa zeci sau sute de kilometri distanță până la cea mai apropiată secție de votare.

  Totuși, în cazul în care alegeți să vă exprimați opțiunea de vot în cadrul secției de votare, vă îndemnăm să optați pentru ziua de vineri (ora 12.00-21.00) sau sâmbătă (ora 07.00-21.00). În acest fel, indiferent de numărul secțiilor deschise în regiunea în care locuiți, nu vom crea o supraaglomerare a secțiilor de votare în ziua de duminică și nu vom petrece un timp mare de așteptare la coadă pentru a putea vota.