Reconstrucția României începe cu ajutorul tău!

Prin acest proiect căutăm idei bune ale cetățenilor, pe care să le putem transpune în inițiative legislative, hotărâri de consiliu local sau să cautăm orice alt mod de a ajuta comunitatea din care faci parte.

Scrie-ne, în formularul de mai jos, soluția ta la problema cu care te confrunți în comunitatea ta din diaspora, cea de acasă sau semnalează-ne inițiative la nivel național sau European pe care le putem demara pentru români și pentru România.

USR luptă pentru schimbarea României și sprijinirea comunităților de români din diaspora.
Însă nu o putem face fără ajutorul tău!   

Căutăm proiecte care pot să aibă unul sau mai multe din următoarele principii la bază:

Problema majoră în implementearea unei inițiative legislative este și va fi costul. Când vorbim de costuri se iau în calcul atât cele directe pentru achiziții, dezvoltare, personal, mentenanță cât și cele indirecte pentru chirii, administrativ și multe altele.

Ca să nu mai vorbim despre cele ascunse ce apar pe parcurs și ale căror bugetare înseamnă realocarea resurselor dintr-o parte deja funcțională. Aici aproape că nu există limită.

Cum ar fi să refolosim ceva ce deja avem? Dacă prin regândirea unui proces care folosește anumite resurse putem să producem un nou rezultat în beneficiul românilor? Cum ar fi dacă nu ar fi cheltuiți bani noi pentru a pune în aplicare noua inițiativă? Banii risipiți an de an vor aduce în sfârșit valoarea cerută de cetățeni.

Efectul inițiativei este imediat. Poate fi direct și vizibil imediat de către membrii societății. Schimbarea este palpabilă și vine ca acea soluție la o problemă evidentă.

Nu ar trebui să existe condiționări externe iar dacă sunt, acestea trebuie să fie minime. A implemeta și a dezvolta un proiect – care în final nu poate fi folosit de către și pentru cetățeni din cauza unor blocaje externe – nu face decât să scadă efectivitatea inițiativei.

Atât factorii calitativi cât și cei cantitativi sunt aici importanți. Scopul unic este că acea schimbare să aducă valoare într-un mod care contează. Rezultatul proiectului trebuie să conțină sau să aducă acea valoare ridicată iar schimbarea în bine să fie simțită de cât mai mulți dintre cetățeni.

Obiectivitatea unei inițiative transpusă posibil în lege trece dincolo de subiectivitatea interpertării oamenilor. Expunerea problemei și implementarea soluției are ca unic scop progresul. Iar acest progres nu poate fi înțeles din perspective diferite de către cetățeni.

Pe scurt, proiectul are însușirea de a reda realitatea în mod concret și lipsit de subiectivitate.

Proiecte propuse

Vezi alte idei propuse până acum:

Implică-te și tu!

Propune ideea ta