USR Diaspora – „USR PLUS este gata să intre la guvernare. Mesajul românilor este despre nevoia de oameni noi, dar absenteismul reprezintă un motiv de îngrijorare”

USR Diaspora – „USR PLUS este gata să intre la guvernare. Mesajul românilor este despre nevoia de oameni noi, dar absenteismul reprezintă un motiv de îngrijorare”

USR Diaspora ia notă cu optimism, responsabilitate și asumare de votul dat ieri de românii din țară, dar și din diaspora, într-un scrutin desfășurat în condiții extraordinare de pandemie, și le mulțumește tuturor românilor care s-au prezentat la urne pentru a vota candidații Alianței. Suntem onorați de încredearea pe care ne-ați acordat-o la acest al doilea scrutin în care participam de la înființarea noastră ca forță politică și, totodată, motivați să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a pune în aplicare promisiunile pe care le-am făcut în fața electoratului nostru.

Urmare a votului de ieri, USR PLUS își dublează numărul de membri în Parlamentul României față de alegerile din 2016, acest lucru fiind posibil inclusiv prin contribuția Diasporei, unde USR PLUS este câștigătorul acestor alegeri, cu o treime din voturile exprimate.

Către guvernare cu oameni noi și un program concret de reformă

Mesajul românilor este unul fără echivoc – oamenii vor oameni și soluții noi, vor lideri care își asumă guvernarea. În acest moment USR PLUS recunoaște acest mesaj și este gata să intre la guvernare, lucru pe care l-am promis atât înainte cât și în timpul campaniei. Experiența ultimilor patru ani din parlament, unde o majoritate toxică a PSD a ținut România pe loc și la marginea discursului european, ne arată că singura soluție pentru țara noastră este o coaliție guvernamentală cu susținere reală în parlament, lucru posibil astăzi datorită votului dat de români. Programul de guvernare propus de USR PLUS este gata și, de azi, ne așezăm la masa negocierii cu intenția clară de a reforma România în profunzime, alături de celelalte forțe politice care împărtășesc valorile noastre.

Absenteismul masiv, un prilej de reflecție

Abstenteismul masiv de la urne – doar 33% dintre românii cu drept de vot au votat – ne arată însă că mecanismele democratice sunt în pericol și sub presiunea unor factori ce nu țin doar de pandemie, ci și de incompetența vechii clasei politice și a sistemului corupt pe care l-a creat. Atâta timp cât mesajul politic va depinde de legăturile cu mogulii de presă și rețeaua netransparentă de finanțare a partidelor politice, românii vor fi captivi unei politici făcute doar în interesul policicienilor. În această cheie interpretăm și ascensiunea unor forțe politice aparent anti-sistem, dar cu un mesaj axat de dezbinare, anti-european și în dezacord cu valorile cu care noi, USR PLUS ne identificăm și pe care le dorim pentru România acestui secol și mileniu. Este un semnal pe care îl citim cu luciditate și pentru care ne asumăm un proces de reflecție pentru perioada următoare.

Echipa USR Diaspora

7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *