USR Diaspora: Românii și-au câștigat dreptul de a vota în condiții decente oriunde s-ar afla

USR Diaspora: Românii și-au câștigat dreptul de a vota în condiții decente oriunde s-ar afla

Românii din diaspora, adevărații câștigători din primul scrutin al alegerilor prezidențiale

Filiala USR Diaspora le mulțumește tuturor celor aproape 700 000 de români care au votat în afara granițelor, arătând că diaspora este vie și vrea să contribuie la însănătoșirea României. Suntem mândri să vedem că eforturile membrilor și voluntarilor noștri au condus la organizarea primelor alegeri în care cetățenii români au putut vota în condiții decente, iar voturile primite cu ocazia primei noastre participări în cursa pentru alegerea președintelui României ne onorează și ne motivează să mergem mai departe. Urmare a mobilizării comunităților de români, dar și a parlamentarilor USR, în diaspora s-a putut vota timp de trei zile, în 835 secții, aproape dublu față de alegerile europarlamentare din 26 mai, timpii de așteptare fiind sub 2 minute în general. Din partea Alianței USR-PLUS au participat 1300 voluntari.

Rezultatul final, prilej de reflecție internă

Rezultatul final al candidatul nostru, Dan Barna, este însă și un bun prilej de analiză și introspecție organizațională, iar concluziile le vom trage intern în perioada următoare. Suntem dezamăgiți de procentul obținut, mai ales din perspectiva implicării noastre ca filială, dar pregătiți să ne regrupăm pentru următoarele rânduri de alegeri. Avem de învățat și de ascultat și nu ne este teamă să recunoaștem acest lucru, pentru că USR și apoi Alianța USR-PLUS s-au născut din ideea de a oferi românilor o alternativă la vechea clasă politică. De aceea, misiunea noastră rămâne aceeași – să scăpăm România de corupție și să redăm cetățenilor săi speranța în a fi fericiți în propria țară. 

Președintele USR, Dan Barna, rămâne singurul candidat care și-a asumat o campanie în stradă, parcurgând mii de kilometri în țară și în străinătate și vorbind direct cu oamenii. Vom continua să facem acest lucru și în anul care urmează, pentru a asculta vocea cetățenilor, inclusiv a celor care nu ne-au votat dar pe care sperăm să îi convingem cu mesajul despre onestitate și meritocrație, dar și cu oferta noastră electorală. 

USR merge mai departe, iar miza rămâne câștigarea alegerilor locale și parlamentare 

USR Diaspora consideră că acest scrutin este doar o etapă din foaia de parcurs a Alianței USR-PLUS, iar miza noastră pe termen lung este de a lăsa PSD în trecut, acolo unde îi este locul, și de a ne concentra pe alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Pe termen scurt, îndemnul nostru este de a merge la vot și în turul doi și de a-l susține pe candidatul Klaus Iohannis. Votul vostru nu va fi însă un cec în alb pentru președintele în funcție, iar Alianța USR-PLUS își asumă să vegheze asupra îndeplinirii promisiunilor acestuia față de români, inclusiv de a lupta împotriva PSD. Pe termen lung, îndemnul nostru este să veniți alături de noi pentru a crește împreună. România are nevoie mai mult ca oricând de oameni onești și competenți, iar USR este partidul în care aceștia pot cu adevărat primi sprijin pentru a face din România o țară ca afară.

Vă puteți înscrie în USR aici:

3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *