Meldezettel – Primul pas de urmat după ce vă mutați în Austria

În maxim trei zile după ce vă mutați, vă schimbați reședința principală sau dobânditi o reședință secundară în Austria sunteți obligat legal să vă înregistrați la Biroul de Înregistrare aferent (Meldebehörde), împreună cu familia sau cu persoanele care vă însoțesc și veți primi formularul de înregistrare (Meldezettel).

Documente necesare pentru a vă înregistra:

• Carte de identitate/Pașaport
  • Formularul de înregistrare (Meldezettel), pe care îl puteți descărca aici;
  • Certificatul de naștere al copilului, dacă este cazul.

Formularul de înregistrare (Meldezettel) trebuie completat împreună cu proprietarul sau cel care vă furnizează spațiul de cazare.

În acest formular se regăsesc și informații precum mărturisirea Religiei, numărul ZMR (un număr arbitrar de 12 cifre pe care sistemul îl folosește pentru a identifica autoritățile) și locul pentru semnătura persoanei obligate să se înregistreze.

După ce ați completat formularul de înregistrare (Meldezettel), se va face programare la una din instituțiile acreditate în funcție de oraș sau regiune: în Viena – Biroul Municipal (Magistratisches Bezirksamt); Biroul Municipal (Gemeindeamt) sau Magistratură (der Magistrat).

Acest proces este gratuit, iar confirmarea înregistrării Meldebestätigung se va elibera pe loc.

Echipa USR Austria vă reamintește că prin nerespectarea obligativității legale de înregistrare, comiteți o infracțiune administrativă pedepsită cu se va pedepsi amendă de până la 726 de euro (în cazuri repetate până la 2.180 de euro).

Informațiile din acest articol erau valabile la data de 10.01.2023.

Pentru mai multe detalii și informații actualizate la zi, puteți accesa următoarea pagina web: https://www.oesterreich.gv.at/themen/dokumente_und_recht/an__abmeldung_des_wohnsitzes/Seite.1180200.html