Parlamentarul USR de diaspora Radu Mihail s-a întâlnit cu tinerii profesioniști și studenții români din Londra.

Radu Mihail, parlamentar USR de diaspora și lider de grup în Senat, a participat în data de 18 februarie 2023, la o întâlnire cu tineri profesioniști și studenți români din Londra, gazduită la London School of Economics (LSE).

Vizita senatorului Radu Mihail a avut ca obiectiv principal dialogul cu românii, de a afla direct de la ei nevoile actuale ale comunităților din Marea Britanie, pe care sa le sustină in activitatea de reprezentare.

Evenimentul a oferit un cadru deschis de dialog și dezbateri despre diferite subiecte ce țin de comunicarea cu electoratul, activitatea parlamentară actuală a USR, perspectiva opoziției și activitatea guvernului.

De asemenea, s-au abordat teme ce au cuprins rolul parlamentarului de diaspora, și modalitățile prin care acesta poate susține românii din străinătate.

Radu Mihail a subliniat importanța activității USR, ca principal partid de opoziție în România, și a făcut referire la amendamentele aduse la legea avertizorului de integritate, la legea feedback-ului și activitatea constantă a USR de monitorizare a nevoilor legate de serviciile consulare.

„Ascultarea vocii românilor din diaspora pe care îi reprezint, rămâne o prioritate pentru mine și pentru USR în general. Vrem să continuăm activitatea parlamentară, dar și dialogul și presiunea asupra instituților publice, pentru a răspunde la nevoile diasporenilor – fie că este vorba de serviciile consulare, de cadru propice pentru întoarcere acasă, sau protejarea muncitorilor români în străinătate”, a spus senatorul.

Participanții s-au arătat interesați să discute despre perspectivele de viitor a celor care doresc să se întoarcă în România, administrația publică locală și strategiile de la nivel local, cât și provocările canalelor de comunicare USR, și scena politică românească ,,Acest eveniment face parte dintr-o serie de activități ale USR în Marea Britanie, prin care se stă de vorbă direct cu cetățenii români pentru a înțelege mai bine interesele lor actuale. În același timp, ne concentrăm pe aspecte concrete care să îmbunătățească viață românilor din diaspora. De exemplu, am făcut o petiție de susținere pentru înființarea unui Consulat general la Birmingham”, a completat Gabriela Ferguson, președinta filialei USR din Marea Britanie.

Evenimentul s-a încheiat cu câteva concluzii ce aduc în prim plan inițiativele USR, inclusive cele care continuă să aibă un impact pozitiv în urmă scurtei perioade de la guvernare, precum Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și prioritățile ce țin de eliminarea pensiilor speciale.

foto: Inno Brezeanu și Mihai Costache