Emanuel Stoica - USR Diaspora
Emanuel Stoica

Emanuel Stoica

Candidat Parlamentul European

Am 37 de ani, sunt originar din Târgu Mureș. Fiind de timpuriu pasionat de matematică, unul din primele mele visuri a fost să reprezint România la olimpiadele internaționale de matematică. După ce am reușit acest lucru, pasiunea mea nu s-a stins. Am continuat obținând un doctorat în matematică de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), una din cele mai prestigioase instituții din lume în domeniul științei și al tehnologiei. Au urmat apoi mai mulți ani de muncă în cercetare la Universitatea din Geneva. Ulterior, încercând să înțeleg mecanismele economice și financiare moderne, m-am găsit motivat să urmez un doctorat în economie financiară la HEC Paris, una din cele mai puternice universități europene în domeniu.

Fiind plecat în afara țării la studii, activitatea mea socială și civică a început în cadrul asociațiilor de studenți. Ulterior, de-a lungul anilor, am contribuit la organizarea a numeroase manifestări civice și politice legate în special de România și Republica Moldova. În 2016, m-am alăturat USR, contribuind din primele momente la susținerea acestei mișcări în afara țării. Am devenit primul președinte al filialei Diaspora la înființarea sa în iunie 2017. USR Diaspora a evoluat foarte mult în acest timp, crescând de la 61 de membri la peste 500.

Alegerile europarlamentare vin într-un moment de cotitură pentru destinul Europei unite. Ca europarlamentar, îmi voi dedica întreaga energie pentru întărirea uniunii economice și monetare, unul din cei mai importanți piloni ai construcției europene. Criza euro a scos la lumină multiple slăbiciuni ale infrastructurii instituționale existente și a arătat necesitatea consolidării acesteia. În același timp, a fost una din cauzele valului de populism antieuropean care a cuprins atâtea regiuni, reafirmând urgența consolidării instituționale.

În egală măsură, îmi doresc să devin unul din liderii care gestionează relația Parlamentului European cu Republica Moldova. Ca europarlamentar român, consider că am o responsabilitate morală specială de a menține Moldova pe un curs proeuropean și a contribui substanțial la integrarea acesteia în Occident și în spațiul românesc.

Nu în ultimul rând, vreau să mă implic în bătălia europeană împotriva informațiilor false (fake news), atât la nivel de reglementare cât și la cel de finanțare a cercetării și de educare a cetățenilor europeni pentru a se informa eficient și corect.

Îmi doresc o Uniune Europeană fondată pe o economie și o monedă puternice, o uniune care include Republica Moldova, o uniune formată din cetățeni europeni bine educați și corect informați.

Alți membri

Narcis George Matache

Narcis George Matache

Candidat Parlamentul European
Florin Alexandru Belgun

Florin Alexandru Belgun

Candidat Parlamentul European
Radu Ghelmez

Radu Ghelmez

Candidat Parlamentul European
Relu Adrian Coman

Relu Adrian Coman

Candidat Parlamentul European