Expeditor: cetățenii români cu domiciliul în străinătate

scrisoare

Prieteni români cu cărți de identitate!

Aveți în următoarele luni șansa unică de a susține prin semnătura voastră

inițiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice”.

Noi, semnatarii acestei scrisori, vă susținem. Cu tristețe vă spunem că semnătura noastră va lipsi de pe listele de susținători, deoarece noi suntem români cu domiciliul în străinătate și legea actuală nu ne permite să semnăm această inițiativă.

Unii dintre noi nu am uitat de unde și de ce am plecat. Fie că nu am mai suportat viața sub comunism, fie că am plecat de spaima minerilor în timpul democrației originale, fie că am plecat cu ușa închisă în nas pentru că eram altfel: cei care ne-au forțat să ne părăsim țara sunt părinții penalilor, penali pe care astăzi îi vedem cocoțați în atât de multe funcții publice.

Alții dintre noi suntem urmașii cetățenilor români din Basarabia și Bucovina de Nord sau ai românilor din regiunile istorice românești din afara țării. Ne-am dorit cetățenia patriei mamă și ne doare să o vedem acaparată de penali. Ce mamă este aceea ai cărei funcționari îi fură și îi umilesc fiii – ne întrebăm noi? Iată că acestor penali, cocoțați până în vârful administrației, le e teamă de vocea noastră.

Ei, penalii, cred că ne pot ignora și pot trece cu vederea părerea noastră. Noi nădăjduim că voi, prietenii noștri, care aveți dreptul să semnați această petiție, veți auzi și mesajul nostru și o veți semna într-un număr chiar mai mare decât speră ei.

Împreună suntem un popor: în țară , în provinciile istorice și în străinătate.

Cu speranța într-un viitor fără penali.

Urmează semnăturile.

Sprijiniți inițiativa publică Fără Penali, dar nu puteți semna pentru că nu aveți carte de identitate?

Semnați scrisoarea de alaturi și Senatorul USR Diaspora, Radu Mihail, va include numele dvs. într-un discurs în plenul Senatului pentru sprijinirea propunerii legislative de includere a pașaportului în lista de acte de identitate. Astfel, se va putea corecta inegalitatea neconstitutională între cetățenii români cu domicilii diferite.