Victorie de etapă: Guvernul Ciucă răspunde la apelul făcut de USR privind situația dublei cetățenii în Spania.

Premierul Ciucă a declarat, în vederea ședinței comune de guvern Spania-România, că vrea în sfârșit să rezolve cea mai mare doleanță a celor 1 milion de români din Spania: posibilitatea de a obține cetățenia spaniolă fără a renunța la cea română. Avem, așadar, răspunsul premierului la ultimele interpelări făcute chiar către dumnealui de colegul nostru Iulian Lorincz, deputat USR de Diaspora, care prezenta situația de la tribuna Parlamentului săptămâna trecută.

Cătălin Bochileanu, președinte USR Spania și Portugalia: „Asta la peste un an după ce USR a început să abordeze această problemă în toate întâlnirile cu oficiali spanioli și a început demersurile pentru a o soluționa în Parlamentul European.E bine, ne bucurăm că am reușit să punem Guvernul la treabă și că a reușit cineva să-i explice premierului că e o idee bună. Pe astfel de situații nu ne supărăm, cum ne supărăm în cazul tezelor plagiate.”

Noi, USR, continuăm să atacăm problema pe toate fronturile pentru a repara nedreptatea trăită de românii care muncesc în Spania de ani și ani.

Ultima interpelare făcută de Iulian Lorincz pe această temă se găsește aici.

One Reply to “Dublă cetățenie pentru românii din Spania: Guvernul răspunde la apelul făcut de USR”

• Podar voichita

By Podar voichita