Dominic Fritz, întâlnire cu comunitatea română din Viena

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, a fost prezent săptămâna trecută la Viena, unde s-a întâlnit cu membri ai USR Austria și cu comunitatea românească din zonă.

În acest oraș, sinonim cu cultura europeană, s-a dezbătut pe seama promovării evenimentulul „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii”, care va fi deschis oficial la 17 februarie 2023, dar și despre alte proiecte aflate pe agenda administrației locale.

Colegii noștri din Austria i-au avut alături atât pe Dominic cât și pe Matei Creiveanu, administratorul public al Timișoarei. Cei doi discutat liber cu românii prezenți, răspunzând la întrebări despre proiecte aflate pe agenda adminsitrației și probleme politice actuale.

În cadrul vizitei în Austria, Dominic Fritz, a participat și la Conferința Anuală a Orașelor Verzi organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Timișoara beneficiază prin programul BERD de un credit de peste 20 de miliarde de euro care va fi folosit pentru consolidarea și finanțarea unei infrastructuri energetice urbane durabile.