USR Diaspora ajută la organizarea cererilor de secții de vot! - USR Diaspora

USR schimbă România alături de tine!

 

În fiecare zi USR face pași spre o Românie onestă, echilibrată și dezvoltată, iar pentru a deveni mai prosperă si democratică are nevoie ca fiecare dintre noi să își exercite dreptul de vot!

Pe 26 Mai 2019 sunt urmatoarele alegeri cruciale pentru viitorul Românie in Europa, pentru alegerea reprezentantilor în Parlamentul European.

 

Secțiile de votare planificate pentru alegerile din 26 Mai riscă să fie insuficiente pentru o comunitate românească din ce în ce mai numeroasă în Diaspora, iar distanța față de cele existente îngreunează accesul cetățenilor la urne, diminuând prezența la vot.

În 2016, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat un apel la românii din Diaspora pentru ca aceștia să solicite înființarea de secții de vot în zonele în care locuiesc.

În 2019, USR relansezeă acest apel către voi astfel încât fiecare cetățean român să își poată exercita dreptul de vot fără să întâmpine greutăți. Acest demers este menit să strângă comunitățile de români împreună, să le ajute să pregătească cererile de secție de votare pentru ambasade,
cu alte cuvinte USR iți oferă asistență pentru ca românii din Diaspora să poata vota!

 

Dă vestea mai departe în comunitatea de români din zona în care locuiești, înscrieți-vă pe pagină folosind formularul de mai jos, iar când numărul de înscriși în zona ta crește vă vom contacta pentru a redacta împreună cererea către ambasadă pentru o secție de votare nouă.

 

Între timp, poți ajuta căutând o sală potrivită unei secții de votare și contactând primăria în vederea procurării materialelor necesare (urne, cabine etc.). Acest demers va încuraja o decizie favorabilă din partea ambasadei României.
Cererile venite din partea unui grup numeros de cetățeni pot avea o eficiență mai mare decât contactarea individual a ambasadelor, în plus, comunitățile organizate sunt mult mai eficiente în a-și apăra drepturile!

 

Te așteptăm alături de noi!

    Noi, USR, ne dorim ca diaspora română să poată vota! Împreună vom reuși! Pe harta de mai jos puteți verifica câți români s-au înscris în zona ta!