Candidații USR PLUS Diaspora la alegerile Parlamentare 2020 - USR Diaspora

O Românie fără hoție nu e o fantezie.

Hoția s-a umflat pentru că a fost sprijinită politic. Deci tot politic poate fi distrusă. Hai s-o distrugem împreună. Votează candidații USR PLUS Diaspora.

Candidații USR PLUS Diaspora în Parlamentul României propun o transformare radicală a politicilor și guvernanței pentru Diaspora.

1. Creștem puterea politică a românilor din Diaspora: o reprezentare corectă într-un parlament cu 300 de parlamentari, facilitarea tuturor formelor de vot.

2. Împreună transformăm România într-un partener de încredere pentru Diaspora și un loc unde este ușor și atractiv să investești și unde îți dorești să revii.

3. Aducem administrația în serviciul cetățeanului și simplificăm interacțiunea dintre Diaspora și statul român.

4. Ne asigurăm că românii care locuiesc în afara României sunt respectați, protejați și pot păstra legături strânse cu țara.

5. Creăm condiții pentru ca limba, cultura și tradițiile românești să prospere în afara granițelor, în comunitățile istorice sau noile centre românești.

Candidații USR PLUS Diaspora pentru Senat

Radu Mihail

Radu Mihail

Candidat Senat

Radu Mihail

Senator USR PLUS – Diaspora (2016-2020) · Originar din Constanța. A locuit în SUA și Franța · Vorbește engleză, franceză și italiană. lnginer · Activitate în inovație în domenii precum telecomunicațiile sau cel al energiei. A studiat la HEC Paris – Executive MBA și la Universitatea Politehnică București – Facultatea de Electronică și Telecomunicații. A susținut 103 inițiative legislative și are 341 luări de cuvânt · A inițiat proiecte cu și pentru Diaspora, cum ar fi #StopCoziLaVot, „Simplu ca afară” sau „Brexit fără dubii”. În următorul mandat , Radu își propune să ducă mai departe propunerile legislative pentru românii din Diaspora privind puterea lor politică, relația cu autoritățile, sprijinul pentru reîntoarcere și să continue să aducă problemele lor pe agenda publică din România și în atenția partenerilor internaționali.

Marius Cobianu

Marius Cobianu

Candidat Senat

Marius Cobianu

Funcționar european · Originar din Pitești · Bursier al guvernului francez. Locuiește de 10 ani în Bruxelles, Belgia · Vorbește franceză, engleză, germană și italiană. A studiat la Centrul European Universitar din Nancy (master) și la Academia de Studii Economice din București · Laureat al concursului european EPSO (2014). A lucrat în cabinetele a trei președinți ai Parlamentului European. În Senat, Marius dorește să se concentreze pe îmbunătățirea vizibilă a relației administrative a românilor din Diaspora cu autoritățile române, consolidarea legăturii cu țara prin eliminarea șicanelor birocratice și prin implementarea de măsuri cu impact pozitiv la nivel economic,fiscal, investițional și de protecție socială și apărarea drepturilor românilor în Uniunea Europeană și din comunitățile istorice, inclusiv prin combaterea diferitelor forme de sclavie modernă.

Ina Georgescu

Ina Georgescu

Candidată Senat

Ina Georgescu

IT Senior Business Analyst · Originara din Galați. A locuit în Franța și SUA · Vorbește engleză, franceză, spaniolă și maghiară. A studiat la University of Texas (master), IEHEl (master) și la Academia de Studii Economice din București. În Senat, Ina va lucra pentru simplificarea procesului de obținere a actelor consulare și pentru protejarea drepturilor românilor din Diaspora și din comunitățile istorice. Ea își asumă deschis proiectul de construcție al tronsonului de autostrada Drajna-Brăila, care ar conecta astfel A2 de sudul Moldovei și, totodată, de cea de-a doua mare aglomerație urbană din țară: zona Galați-Brăila.

Lucian Sângeorgean

Lucian Sângeorgean

Candidat Senat

Lucian Sângeorgean

lnginer Diplomat CFDP · Originar din Petroșani. Locuiește în Marea Britanie · Vorbește engleză. A studiat la Universitatea Tehnică din Cluj, la Universitatea Petroșani – Master. Lucian va propune măsuri care să contribuie la dezvoltarea României, la stoparea migrației și la dezvoltarea unor mijloace de susținere a repatrierii românilor din Diaspora. El va propune și pârghii de susținere a românilor care și-au format rădăcini în țările de adopție și care nu mai doresc să se întoarcă în România.

Candidații USR PLUS Diaspora pentru Camera Deputaților

Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Candidat Camera Deputaților

Iulian Lorincz

Arhitect, șef de proiect · Originar din Prejmer, județul Brașov. Locuiește în Spania de la 13 ani · Vorbește spaniolă, engleză și catalană. A studiat arhitectura la prestigioasa Polytechnic University din Valencia. lulian va contribui la construcția unei țări unde românii plecați să-și dorească să se întoarcă și din care să nu mai fie nevoiți să plece pentru a putea trăi demn. Prioritățile lui sunt combaterea traficului de ființe umane și facilitarea votului pentru românii din Diaspora.

Simina Tulbure

Simina Tulbure

Candidată Camera Deputaților

Simina Tulbure

Lucrează în cadrul Băncii Europene de lnvestiții din Luxembourg · Originară din Satu Mare. Locuiește în Luxembourg · Vorbește engleză, spaniolă, franceză și portugheză. A studiat la University of Essex (master) unde a condus Societatea Românească a Universității, schimbând mentalitățile britanicilor. În Parlamentul European a contribuit la integrarea stagiarilor români împreună cu restul naționalităților. Printre prioritățile Siminei în calitate de deputat sunt proiectele de microfinanțare pentru cei care se întorc în țară, dezvoltarea politicilor pentru tineret și lupta împotriva violenței asupra femeilor.

Marius Olaru

Marius Olaru

Candidat Camera Deputaților

Marius Olaru

lnginer IT · Originar din Craiova. Locuiește în Italia · Vorbește italiană, engleză și franceză. A studiat Universitatea din Modena – licență, master și doctorat. În Parlament, prioritățile lui vor fi recunoașterea drepturilor cetățenilor români din străinătate și debirocratizarea instituțiilor statului român.

Ionuț Aionițoaei

Ionuț Aionițoaei

Candidat Camera Deputaților

Ionuț Aionițoaei

Funcționar european · Originar din lași. Locuiește în Bruxelles · Vorbește engleză, franceză și germană. Are un master în management obținut la Universitatea Solvay din Bruxelles și unul obținut la SNSPA București. Este de asemenea licențiat în informatică la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Prioritățile lui lonuț pentru Camera Deputaților sunt continuarea procesului de digitalizare a României la nivel legislativ, reducerea birocrației, transparentizarea serviciilor și a activităților din domeniul administrației publice.

Georgian Catrina

Georgian Catrina

Candidat Camera Deputaților

Manager de proiecte Fintech · Originar din Bolintin-Vale, județul Giurgiu. Locuiește în Marea Britanie de mai bine de 5 ani · Vorbește engleză. Este licențiat în Drept și Științe Economice în București. Ca deputat, George își propune să militeze pentru protecția și drepturile cetățenilor români din Diaspora, pentru simularea fluxurilor financiare din exterior spre România și încurajarea românilor din afara granițelor să investească sau să se întoarcă acasă.

Pamela Chiricheu

Pamela Chiricheu

Candidată Camera Deputaților

Bibliotecară și Profesoară · Originară din Timișoara Locuiește în Leipzig, Germania · Vorbește germană, engleză, spaniolă și italiană. A studiat la HTWK Leipzig și la Universitatea de Vest din Timișoara. Este promotoare a culturii și literaturii române peste granițele țării. În Parlament, Pamela va lupta pentru simplificarea votului Diasporei, pentru depolitizarea administrației publice și pentru promovarea de legi specifice cetățenilor români din Diaspora.