Alegeri Europarlamentare 2019 - USR Diaspora

De data asta votez!

În fiecare zi USR face pași spre o Românie onestă, echilibrată și dezvoltată, iar pentru a deveni mai prosperă si democratică are nevoie ca fiecare dintre noi să își exercite dreptul de vot!

Pe 26 Mai 2019 sunt urmatoarele alegeri cruciale pentru viitorul României in Europa, pentru alegerea reprezentantilor în Parlamentul European.

Cum votezi în Diaspora pe 26 mai!

Cum votezi în Diaspora pe 26 mai!

Candidații USR Diaspora

În anticiparea alegerilor pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019, partidul Uniunea Salvați România și-a desemnat candidații în mod democratic și transparent în cadrul unor alegeri interne bazate pe modelul american de primaries. Astfel, din filiala USR Diaspora au ajuns pe lista finală a partidului trei candidați: Radu Ghelmez, Iulian Lörincz și Emanuel Stoica. În cele ce urmează vă invităm să îi cunoașteți și să aflați detalii despre programele electorale cu care au candidat și pe care urmează să le implementeze odată ajunși în Parlamentul European dar și despre programul Alianței 2020 USRPLUS.

Radu Ghelmez

Radu Ghelmez

Candidat Parlamentul European
Iulian Lorincz

Iulian Lorincz

Candidat Camera Deputaților
Emanuel Stoica

Emanuel Stoica

Candidat Parlamentul European

Obiectivele candidaților USR Diaspora în Parlamentul European

Noi credem că Uniunea Europeană este șansa istorică a României la prosperitate, normalitate și stabilitate. România e puternică atunci când Europa e puternică, România e prosperă atunci când Europa e prosperă. Vrem să aducem Europa în România. Vrem conectarea ireversibilă a României la valorile europene ale democrației și statului de drept.

Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranța, bunăstarea și prosperitatea europeană. De aceea, ne asumăm un angajament pentru o Românie democratică, prosperă și puternică în Uniunea Europeană, cu trei obiective principale:

  • Recâștigarea încrederii în viitorul României, ca parte a Uniunii Europene, printr-o activitate credibilă, respectată de reprezentare a României în Parlamentul European.
  • Asigurarea dezvoltării economice, prin atragerea de investiții și absorbția de fonduri europene, dezvoltarea agriculturii și satului românesc, a infrastructurii și a antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă bine plătite.
  • Bunăstare și creșterea calității vieții, prin asigurarea unor servicii de sănătate, de educație și sociale la standarde europene.

În același timp, vom lupta pentru ca Uniunea Europeană să devină mai puternică și să reziste asaltului populiștilor și naționaliștilor, care profită de slăbiciunile ei pentru a o discredita și a o distruge din interior. Pentru a rezista acestor atacuri, forțele pro-europene trebuie să fie unite, iar Uniunea trebuie să funcționeze mai bine, să fie mai puțin birocratică și mai bine conectată la problemele reale ale cetățenilor.

România poate contribui la o Uniune Europeană mai puternică, folosind experiența și competența candidaților noștri, precum și credibilitatea pe care aceștia o au în relația cu partenerii europeni.

I. JUSTIȚIE ȘI PROTEJAREA DREPTURILOR ROMÂNILOR ÎN UE

O mare parte din progresele făcute de România în reforma justiției și în lupta anticorupție s-au datorat aderării la Uniunea Europeană. UE a pus presiune pentru reformă, a încurajat atitudinea curajoasă a procurorilor și a protejat legislația necesară. DNA, legislația și curajul magistraților au rezistat ani de zile pentru că UE a oferit protecția legitimă, morală și necesară.

România tinde să devină sat fără câini în guvernarea Dragnea. Politicienii vechi vor revenirea la epoca în care furau mult, furau fără să fie prinși, furau fără să le fie teamă că ar putea fi aduși în fața legii.

Europa nu este un sat fără câini. România nu poate fi sat fără câini. Ne angajăm să acționăm în Parlamentul European și la guvernare din 2020 ca să refacem o justiție independentă, curajoasă. Vom activa în Parlamentul European pentru întoarcerea la normalitatea europeană și ne propunem următoarele obiective:

II. BUNĂSTAREA SOCIETĂȚII: SĂNĂTATE, EDUCAȚIE, MĂSURI ANTI-SĂRĂCIE

Vrem să le asigurăm românilor acces la servicii de educație, de sănătate și sociale la standarde europene, să reducem sărăcia extremă și să creăm condițiile pentru ca românii să aibă șansa la o viață mai bună acasă, în România.

Tinerii, mai mult decât orice categorie socială și de vârstă, trebuie să fie mai mult sprijiniți. Tinerii continuă să aibă cele mai mari rate ale șomajului, cele mai grele condiții de intrare pe piața muncii și cele mai mari perioade de pre-muncă, trecând dintr-un stagiu de practică neplătit în altul.

Vrem ca românii să aibă șansa la o viață mai bună acasă, în România.

III. PROSPERITATE EUROPEANĂ ACASĂ, ÎN ROMÂNIA

Ne dorim cu toții să trăim într-o țară la fel de prosperă precum cele din vestul Europei. Uniunea Europeană și fondurile structurale sunt șansa noastră să recuperăm decalajele istorice și să aducem prosperitatea europeană acasă, în România.

Ne propunem ca România să devină membră a zonei euro, acesta fiind un obiectiv strategic, prin care țara noastră va beneficia atât de stabilitate și predictibilitate economică și fiscală, cât și de conectarea de facto la nucleul Uniunii.

Milităm pentru accelerarea îndeplinirii criteriilor de convergențăreală și nominală, atât din Parlamentul European, cât și din postura de partide de guvernământ, din 2020. De asemenea, ne vom asigura ca România să fie eligibilă pentru finanțarea reformelor structurale în vederea aderării la zona euro. Acest lucru va permite finanțarea cu bani europeni a creșterii competențelor administrative la nivel central și local și va ajuta România să își atingă cât mai repede acest obiectiv strategic esențial.

IV. POLITICA EXTERNĂ ȘI DE SECURITATE

Vrem o politică externă a UE activă, coerentă și conectată la interesele de securitate și economice ale României. Luate individual, statele membre ale UE, chiar și cele mai mari, sunt actori tot mai mici în arena internațională. Împreună, atunci când vorbesc cu o singură voce, sunt o forță mondială. România, prin implicare directă, are șansa să profite de o politică externă ambițioasă a UE.

Susținem promovarea unei comunități strategice la nivel european și transatlantic care împărtășește aceeași înțelegere a amenințărilor de securitate convenționale și neconvenționale (terorism, atacuri cibernetice, dezinformare, schimbări climatice, fluxuri migratorii), a nevoii de a gândi și implementa într-o manieră integrată politica externă și de securitate și politicile publice și economice în general. Vedem nevoia de a asigura o unitate de acțiune și parteneriat între toate instituțiile, comunitățile de afaceri, societatea civilă, între sectorul public și cel privat, între nivelul național și cel european, între nivelul european și cel transatlantic (relația cu SUA și Canada), între UE și NATO, precum și cu integrarea statelor cu aspirații europene din Balcani și Europa de Est.

Delegați Europarlamentare USR PLUS

Întrebări frecvente

Pot să aleg eu secția de votare unde să fiu delegat sau sunt distribuit de USR?

În fiecare județ sau sector există un coordonator care va contacta telefonic fiecare aplicant. În ordinea înscrierii, coordonatorul îi va oferi delegatului toate secțiile disponibile din toate județele sau sectoarele din București, pentru ca aplicantul să poată alege secția cea mai convenabilă ori apropiată de zona dorită.

Care este diferența dintre un delegat și un observator?

Delegatul este parte din comisia electorală. Poate insista să se respecte legea. Observatorul doar observă. Poate sesiza dar cuvântul lui nu are aceeași putere.
Delegatul este trimis de un partid și plătit (de stat), observatorul trebuie să vină din partea unui ONG acreditat și nu este plătit.
Delegatul trebuie să fie prezent pe toată durata votării, observatorul nu este obligat în acest sens.

Până când mă pot înscrie ca delegat?

Data limită pentru depunerea listelor de delegați la Birourile Electorale de județ sau echivalent (inclusiv Diaspora) va fi anuntata mai aproape de data alegerilor.

Ce au de făcut observatorii?

Observă neregulile și se asigură că nimeni nu fraudează procesul și fiecare vot e numărat corect, indiferent de opțiune.

Înscriere delegați secții de vot

Susține-ne! Donează pentru democrație.



Îți mulțumim ca ești alături de noi și vrei să ne susții pentru o Românie dezvoltată și liberă, printr-o donație pentru activitatea filialei Uniunii Salvați România a romanilor de peste hotare, USR Diaspora.